Kickasstorrents is de beste torrentsite

KickassTorrents, ook bekend als ‘KAT’ is een torrentsite met een behoorlijke geschiedenis.
Wereldwijd heeft men bijna alles gedaan om de torrentsite voor goed offline te halen.
Dat is nooit gelukt. Vandaag de dag is KickassTorrents de meest gebruikte torrentsite ter wereld.

Kickasstorrents heeft alles overleefd

kickasstorrentsNa de heksenjacht op de Pirate Bay, sloot deze na enkele jaren de deuren. De oprichters van de Pirate Bay kregen uiteindelijk zelfs hoge gevangenisstraffen opgelegd en moesten zeer hoge boetes betalen.

KickassTorrents heeft daar ook mee te maken gehad en is daardoor ook van eigenaar gewisseld. Net zoals de Pirate Bay, bestaat KickassTorrents nog steeds. Er is echter een enorm verschil. Sinds de Piratebay is overgenomen, is het een broednest voor malware, randsomeware en andere zooi geworden.
Overal vreselijke banners, veelal in de vorm van nep downloadknoppen.
KickassTorrents is ook overgenomen maar is nooit rot gegaan, het is nog steeds een zeer handige torrentsite met relatief weinig reclame.

Een kort overzicht van de geschiedenis van KickassTorrents

 • KickassTorrents is in 2008 opgericht. De website groeide in 2009 als kool, mede omdat de Pirate Bay in de problemen kwam en offline ging.
 • Nadat het Amerikaanse ministerie van justitie in april 2011 beslag legde op de domeinnamen van verschillende grote torrentsites, schafte
  de eigenaar van KickassTorrents alternatieve domeinnamen aan, waaronder kickass.to, kickass.so en kat.cr. Hierdoor bleef de website gewoon bereikbaar als er beslag gelegd zou worden op de hoofddomeinnaam.
 • In februari 2013 moesten alle internet providers in Groot-Brittannië de website van KickassTorrents blokkeren omdat deze eigendomsrechten, copyright dus, zou schenden. Dit heeft nooit geholpen, mensen zochten de torrentsite gewoon op middels een proxy.
 • Google moest in 2013 de torrentsite verwijderen uit de zoekindex. Dit gebeurde na een verzoek van de MPAA.
 • Van 2013 tot 2014 moesten internetproviders in verschillende landen de torrentsite blokkeren. Onder andere in België, Ierland en Maleisië was de torrent website niet langer zonder een proxy te bezoeken.
  Zelfs gebruikers van Twitter mochten niet langer links plaatsen naar de torrent website. Twitter trok na na veel klachten deze nieuwe regel al snel weer in.
 • Eind 2014 veranderde de domeinnaam van KickassTorrents, men gebruikte een .so extensie, dit is de domeinnaam extensie van Somalië een land zonder (internet) wetgeving. Begin februari werd er toch een beslag gelegd op de domeinnaam.
  De website kreeg de extentsie .to, behorende bij het Koninkrijk Tonga, een prachtig tropisch paradijs in de eilandengroep van Polynesië. Koninkrijk Tonga heeft geen wetgeving m.b.t. het internet.
  Vele andere grote torrentsites maken daarom gebruik van de extensie .to, onder andere isohunt.to
 • Weer verhuisde de torrentsite van domeinnaam. Eindelijk kwam KickassTorrents uit op zijn huidige domeinnaam, https://kat.cr/
  Deze domeinnaam is zeker niet de laatste. De eigenaar van de torrentsite verhuist eens per half jaar van domeinnaam om de website bereikbaar te houden.
 • De grootste klap die KickassTorrents ooit te verduren kreeg had plaats in juli 2015. Google decimeerde de website in de zoekresultaten, de torrentsite is nog te vinden in de Google index maar dan moet je lang zoeken.
  Daar waar de echte website van KickassTorrents verscheen op nummer 1 als men er naar zocht, zijn nu alleen websites vol malware te vinden die zich voortdoen als KickassTorrents.

Hoe gaat het nu verder met de Kickass torrentsite?

kickasstorrentsHet gaat gewoon verder, lijkt het. De eigenaren en beheerders van de website geven niet toe aan blokkades.
Je zou denken dat de torrentsite veel minder bezoek heeft door zo vaak van domeinnaam te wisselen en overal geblokkeerd te worden.
Niets is minder waar! Ten tijden van dit schrijven, is KickassTorrents de best bezochte torrentsite ter wereld.
Ze hebben een Alexa rank van 73, wat wilt zeggen dat ze een van de meest bezochte websites ter wereld zijn.
Mogelijk heeft het te maken met de gebruiksvriendelijkheid. Wie anoniem een torrent download middels de website, ziet enkele reclames. Als iemand zich gratis inschrijft, verdwijnen de reclames. Daarnaast heeft KickassTorrents een zeer gedreven community. Mensen houden op vrijwillige basis de website bij als moderator en vissen slechte torrents eruit. Ook is het mogelijk om verzoekjes te doen en er is een forum. Veel torrentsites bieden deze mogelijkheden niet en waarschijnlijk is KickassTorrents daarom de meest geliefde torrentsite op het moment.

Wil je de updates van KickassTorrents bijhouden? Bekijk hun Twitter pagina.
En er is ook een Facebook fan pagina, met updates en informatie.

Beste torrent downloadprogramma

Wat is anno 2015 het beste programma om torrents te downloaden?
Vroeger, enkele jaren geleden, was het beste torrent download programma uTorrent.
Na vele vreemde voorvallen, van malware tot bitcoin miners die op de achtergrond werden mee geïnstalleerd, kunnen we uTorrent niet zien als het beste programma om torrents te downloaden. Er zijn vele andere gratis programma’s waarmee je torrents kan downloaden.

Beste programma’s om torrents te downloaden

Er zijn vele verschillende programma’s waarmee je torrents kan downloaden.
Een dergelijk programma noemt men ook wel een torrent cliënt.
Laten we enkele van de meest gebruikte, gratis torrent download programma’s eens op een rijtje zetten. Het beste programma om torrents te downloaden is niet per se de eerste. Het hangt af van je wensen. Torrent cloud downloaders, zoals Boxopus, hebben wij bewust niet opgenomen.

Tixati
torrent downloadenTixati is een zeer snelle en stabiele torrentclient op basis van WinMX OpenNap.
Naast reguliere torrent bestanden kan het programma ook PEX, DHT en magnet links downloaden. Het feit dat Tixati PEX, DHT en magnet links ondersteund maakt het een ideale torrentclient voor downloaden zonder tracker.
Het torrent programma Tixati kost niets, bevat geen malware noch reclames en wordt zeer regelmatig geupdated.

Voordelen;

 1. erg simpel in gebruik
 2. razendsnelle torrentclient
 3. virus en malware vrij
 4. Helemaal gratis
 5. Geschikt voor Windows en vele Linux distributies

Nadelen;

 1. De interface is een beetje simpeltjes
 2. Geen Nederlands (Tixati is Engelstalig)
 3. Niet verkrijgbaar voor MAC OS

Download Tixati hier.
Als je er niet uitkomt kan je vragen of opmerkingen altijd plaatsen op het Tixati forum.

Tribler
Tribler torrentclientTribler is een uitstekend download programma voor torrents.
Niet alleen kan je met Tribler torrents downloaden, het is ook mogelijk om vanuit Tribler zelf naar bestanden te zoeken.  Je hebt dus eigenlijk geen eens een torrent website nodig.
Daarnaast is Tribler uniek aangezien je er een eigen kanaal kan aanmaken, je kan alle torrents die je echt speciaal vindt delen met de hele wereld, via je eigen Tribler kanaal.
Tribler is bezig om het programma te voorzien van een optie waardoor je als gebruiker geheel anoniem bent. En natuurlijk kan je bij video’s ook gebruik maken van de Stream optie, waardoor je niet hoeft te wachten tot de hele video is gedownload.

Voordelen;

 1. Uitgebreidt maar simpel in gebruik
 2. Virus en malware vrij
 3. Veel extra opties
 4. 100% gratis
 5. Geschikt voor Windows, MAC en Linux
 6. Zeer actief support team en helpforum

Nadelen;

 1. Geen Nederlands (Engelstalige interface)

Tribler is hier te downloaden.

Deluge
Deluge torrentclientDeluge is een uitmuntende torrent cliënt.
Het programma heeft een doodsimpele interface en is zeer simpel en overzichtelijk.
Geen overbodige toeters noch bellen, Deluge doet gewoon wat je van een torrent cliënt verwacht, razendsnel downloaden. Een handige optie is de webGUI, Deluge is te benaderen op localhost.

Voordelen;

 1. Snelste torrent download programma
 2. 100% malware vrij
 3. Simpel maar met de vereiste extra’s
 4. Gewoon gratis
 5. Voor Linux, Mac OS X en Windows

Nadelen;

 1. Geen Nederlands (Deluge is Engelstalig)
 2. De interface is heel simpel

Deluge is hier te downloaden.

Welke is het beste torrent downloadprogramma?

Natuurlijk zijn er nog vele andere programma’s waarmee je torrents kan downloaden.
Zo zijn er de laatste tijd ook steeds vaker torrentcliënts die direct naar de cloud downloaden. Dit waren echter enkele van de meest gangbare en geliefde torrent download programma’s. Welke is het beste? Als je een mooie interface wilt en graag video’s bekijkt terwijl je nog aan het downloaden bent is Tribler een uitstekende BitTorrentcliënt.
Zoek je een simpele, lichtgewicht BitTorrentcliënt die gewoon snel doet wat je wilt? Kies dan voor Deluge of Tixati.

De Piratebay is weer open

De Piratebay heeft registraties weer geopend. Je kan je dus weer inschrijven en torrents aanmelden of erop reageren. Is de Piratebay nog het vroeger was en wat is het nut eigenlijk om je in te schrijven?

Piratebay heeft een behoorlijke geschiedenis

Piratebay in 2004
De website van de Pirate Bay in 2004

De Piratebay ontstond dankzij de inzet van het Zweedse Piraterijbureau, een organisatie die zich verzet tegen auteursrechten. Zoals een iedere website, begon de Pirate Bay klein in 2003, maar door media aandacht nam het aantal torrents en gebruikers nam snel toe, de website groeide al snel uit zijn voegen.

Eind mei 2006 kwam de Zweedse politie langs, alle servers werden in beslag genomen omdat de Piratebay verdacht werd van het schenden van auteursrechten. Nog geen 4 dagen later was de website weer gewoon bereikbaar. De website werd vanuit Nederland gehost. Niet veel later verhuisde de servers van de Piratebay weer naar Zweden.

Hieronder een opname van de politie die de serverruimtes onderzoeken.
Ze hebben niet door dat ze worden gefilmd door verschillende camera’s die de opnames streamen.

In november 2009 werd de tracker van de website offline gehaald omdat de beheerders van de Pirate Bay vonden dat de distributed hash table genoeg tijd had gehad om te ontwikkelen, waardoor deze gedecentraliseerd verder te gaan. Magnet links werden de standaard, de Pirate Bay had hierdoor 30% minder bandbreedte nodig.

piratebay logoLanden in de Europese Unie eisten dat internetproviders de toegang tot de Pirate Bay blokkeerden.
Dit gebeurde ook in Nederland maar werd later weer teruggedraaid door de hoogste rechter. Veel zin had de blokkade trouwens niet, er werden massaal webproxy’s gebruikt om de Pirate Bay toch te kunnen bezoeken.

Op 9 december 2014 viel de Zweedse politie voor de zoveelste keer binnen bij de Piratebay.
Dit keer leek het erop dat het doek echt zou vallen voor de meest bekende torrent website ter wereld.
Er verschenen complete kopieën van de website, iedereen kon nu een kloon van de Piratebay opzetten.

Eind januari was de website alweer online. Registraties waren gesloten en de Piratebay bleek vol malware en nep torrents te zitten. Er waren talloze spook accounts aangemaakt die niet werden gebruikt. De afgelopen maanden heeft men een aantal van de oude moderators weer naar binnengehaald. Ze hebben nep torrents opgeruimd en spookaccounts gesloten. De Piratebay is volgens de beheerders nu weer open zoals gewoonlijk. De toekomst mag uitwijzen waar het heengaat met de website.

Hieronder de meest bekende documentaire over de Piratebay, ‘TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard’. (duur 1 uur en 22 minuten)

De Pirate Bay is online en weer open voor registraties

De Pirate Bay is niet meer wat het ooit was. Vroeger was het meer een download gemeenschap, waar mensen elkaar tegenkwamen en bestanden uitwisselde.
Vandaag de dag is de Pirate Bay niets meer dan een geldmachine, de ideologische gedachtes van de organisatie (Piratbyrån) die de Pirate Bay in het leven heeft geroepen, zijn verdwenen. Copyleft of copyright maakt de huidige beheerders niets uit. Het lijkt alleen maar om geld te gaan. Advertenties worden niet geplaatst om online te kunnen blijven maar gewoon om grof geld te verdienen.
Veel van die advertenties zijn voor diensten die je malware laten downloaden. Of voor erotische dating diensten die meestal fictief zijn.

De Pirate Bay is dus niet meer wat het vroeger was en is de moeite ook niet meer waard, er zijn genoeg torrent sites met veel meer leden, meer torrents, minder malware en veel minder advertenties.
Kijk naar ons artikel over de beste alternatieven voor de Piratebay als je nog niet bekend bent met dergelijke torrent sites. Een uitstekend alternatief is in elk geval KickassTorrents.

Alternatief voor de Piratebay?

Vlak voor het nieuwjaar 2015 hebben de Zweedse autoriteiten de servers van de Piratebay website platgelegd. beste alternatieven voor de piratebayDe Piratebay is inmiddels weer online maar bevat meer malware en meer fake downloads dan ooit tevoren.

Zelfs de voormalige oprichters van de Piratebay zien de website liever voorgoed ondergaan gaan dan voortbestaan. Ze vinden de Piratebay niet langer staan voor hun principes, de website adverteert tegenwoordig voor zeer agressieve malware websites. Nu de Piratebay niet meer is wat het ooit was, is de vraag wat zijn de beste alternatieven voor de Piratebay anno 2105?

Beste torrent websites van 2015

De beste torrent websites van 2015 bestaan in de meeste gevallen al een behoorlijk aantal jaren. Hieronder een overzicht van de beste torrent websites van 2015 en 2014, in willekeurige volgorde.

Seedpeer.me
Seedpeer.me is een oude torrent website. Met oud bedoelen we voor een torrent website.
De meeste worden namelijk opgeheven binnen een jaar, terwijl Seedpeer.me al bestaat sinds 2008.
Seedpeer.me heeft een zeer grote collectie torrents waarvan velen ‘Verified Torrents’ zijn, het is dus zeker dat deze goed zijn. Een enorm nadeel van seedpeer.me is dat de website massa’s popups gebruikt en soms agressieve page takeovers. Het is, zoals bij veel torrent sites, zoeken naar de downloadknop, die verstopt zit tussen veel banners en reclame links. Als je voorbij de irritante reclames kijkt is seedpeer.me een goede torrent website. Je kan de website hier bezoeken.

Kat.cr 
Kat.cr, bekend als KickassTorrents, is een uitstekende website.
Ja, weer veel advertenties en pop-ups maar opzich valt het bij kickass.to nog wel mee, op sommige websites zijn de advertenties veel irritanter aanwezig.
Wat Kat.cr onderscheid van andere websites is de community, die zeer actief is. Gebruikers geven feedback op torrents, testen torrents en waarschuwen als iets niet goed is. De moderators zijn vriendelijk en zeer actief. Kat.cr is hier te bezoeken.

Torlock.com
Onze favoriet is Torlock.com. Deze torrent site is namelijk erg overzichtelijk, bevat weinig advertenties en de torrents zijn zover mogelijk echt. Fake torrents worden eruit gehaald. Sterker nog, leden worden betaald om fake torrents op te sporen en te melden. Daarnaast maakt de website gebruik van SSL, Torlock.com is dus relatief veilig om te bezoeken. De website van Torlock.com is hier te bezoeken.

Isohunt.to
Isohunt.to werd op 17 oktober 2013 gesloten maar is gelijk verder gegaan.
Met een andere domeinnaam en in een heel ander land. De domeinnaam extensie is .to, deze extensie is van het Koninkrijk Tonga, een eilandengroep in Polynesië, even onder Australië. Isohunt.to begint weer groter te worden, het zal niet lang duren voordat de website weer op oude sterkte is. Veel reclame wordt er niet gemaakt en de community controleert torrents redelijk goed op echtheid en malware.

BitsnoopBitSnoop.com
BitSnoop.com heeft de allergrootste torrent database van alle websites. Als je iets echt niet kan vinden is BitSnoop.com dus zeker het proberen waard. De voorpagina van BitSnoop.com kenmerkt zich door een simpele zoekfuntie. Helaas zijn er vrij veel popups maar dat maakt de overvloed aan toegankelijke data zeker waard.

Het beste alternatief voor de Piratebay?

Er zijn natuurlijk veel meer alternatieven voor de Piratebay.
De bovenstaande torrent sites zijn slechts enkele van de duizenden alternatieven voor de Piratebay. Het probleem is dat wat vandaag het beste alternatief voor de Piratebay lijkt te zijn, morgen al offline is. Je kan het beste gebruik maken van meerdere van de bovenstaande torrent websites. Vaak heeft de ene website niet wat een andere wel heeft en visa versa.

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Torrentdownloaden gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website het gebruik, beheer en gericht kunnen tonen van advertenties de integratie van social media het verzamelen en analyseren van statistieken Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen via Torrentdownloaden, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video's van YouTube.

Sluiten