KickassTorrents uploader is de sigaar

Een Nederlandse student die ruim 800 films en series met Nederlandse ondertiteling via KickassTorrents heeft verspreid moet van een rechter alles offline halen.
Daarnaast mag hij geen copyright beschermd materiaal meer aanmelden op torrentsites, waaronder KickassTorrents. Stichting Brein is de student op het spoor gekomen en heeft met succes een rechtszaak aangespannen tegen de student.

Torrents verspreiden? Stichting Brein komt achter je aan!

uploader kickasstorrentsDe student moet een dwangsom van €2.000,- per dag oplopend tot €50.000,- betalen als hij doorgaat met het verspreiden van copyright beschermd materiaal via KickassTorrents.  Hij heeft een schikking getroffen met Stichting Brein maar moet een nog onbekende schadevergoeding betalen voor geleden schade. Daarnaast moet hij de juridische kosten die stichting Brein heeft gemaakt ook betalen. De stichting beweerd dat ze rekening houden met de financiële situatie van de student. Inmiddels heeft de student alle torrents verwijderd van KickassTorrents.

Uploaden of aanmelden?
Er is een groot verschil tussen mensen die een torrent downloaden en dan automatisch terugdelen en mensen die een torrent aanmelden en verspreiden. De student heeft in dit geval films en series aangemeld bij KickassTorrents en deze enige tijd verspreid, geüpload.
Stichting Brein jaagt zeer actief en soms met enig succes op mensen die dit doen. De boetes en schadevergoedingen die men later moet betalen kunnen in de tonnen lopen.

torrents anoniem downloaden
IP adressen zijn gewoon zichtbaar

Iemand die een film of serie download van een torrentsite, zoals KickassTorrents, download van andere gebruikers. De meeste torrent trackers bannen gebruikers die hun uploadsnelheid extreem verlagen of zelfs helemaal uitzetten.  Om een iedere gewenste torrent te kunnen downloaden, is het dus noodzakelijk om te uploaden.

Het was voor het downloadverbod dat in 2014 van kracht ging juridisch gezien al verboden om te uploaden, vandaag de dag dus helemaal. Toch lijkt stichting Brein zijn pijlen nog niet te richten op mensen die een film downloaden en uploaden. De stichting zit vooral achter grote release groepen en ‘verspreiders’ aan. Ergens is dit logisch, als niemand een film of serie aanmeld op een torrentsite, zijn deze voor niemand te downloaden. Mogelijk gaat het binnenkort helemaal veranderen. In andere EU landen worden boetes van meer dan €1.200,- uitgedeeld voor het downloaden van een enkele film. Brein richt zich volgens eigen zeggen momenteel nog niet op individuele downloaders, maar dat gaat in de nabije toekomst zeker veranderen.

De student had alles kunnen voorkomen

De student is gepakt omdat Stichting Brein achter zijn IP adres kwam. Moeilijk was dat niet. Open een torrent downloadprogramma en je kan de IP adressen van alle uploaders en downloaders zien. Stichting Brein heeft simpelweg waargenomen dat 1 IP adres als eerste een film torrent begon te verspreiden, ze wisten toen het IP adres was van de verspreider, de eerste uploader. De student had Stichting Brein op een doodlopend spoor kunnen zetten. Hij was nooit gepakt als hij gebruik had gemaakt van een VPN.

Een VPN kost hooguit tien euro per maand. Met een goede VPN is het mogelijk om een ander IP adres aan te nemen en kan men dus niet alleen anoniem downloaden maar ook anoniem uploaden. Hij had een IP adres uit Panama, Zuid-Afrika of een ieder ander land kunnen aannemen en dan had stichting Brein op geen enkele manier kunnen achterhalen wie hij was. Helaas heeft hij geen gebruik gemaakt van een VPN en hangt er nu een dwangsom boven zijn hoofd. Daarnaast moet hij de komende jaren een hoge schadevergoeding aflossen.

KickassTorrents malware?

Een maand geleden werd bekend dat de website van KickassTorrents geblokkeerd werd door Chrome en Firefox. Wie de torrentsite bezocht, kreeg een waarschuwing voor malware.

Sinds vandaag is de torrentsite weer gewoon te bezoeken zonder browser waarschuwingen. De torrentsite is bereikbaar middels vele domeinnamen, die allemaal worden geredirect naar het hoofddomein, kat.cr

Waarom waarschuwden Chrome en Firefox voor malware en wat zijn de beste alternatieven voor KickassTorrents als het nog een keer mocht voorkomen?

Malware op KickassTorrents?

KickassTorrents AlternatiefHet malware probleem waar onder andere Google Chrome en Mozilla Firefox voor waarschuwen werd gedurende enige tijd verspreid door advertenties die op de torrentsite te vinden waren. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de torrentsite zelf bewust malware heeft verspreid. Waarschijnlijk is middels het advertentienetwerk dat de torrent website benutte malafide code verspreidt.

De laatste 2 weken verspreide de torrentsite geen malware meer maar toch bleven Google Chrome en Mozilla Firefox nog waarschuwen voor malware. De torrentsite is bijna een maand niet bereikbaar geweest zonder de waarschuwing van Chrome en Firefox.

Weinig informatie verschaft

Uitstekend dat browsers zoals Chrome en Firefox waarschuwen voor malware maar is het terecht? Is zijn überhaupt wel virussen te vinden op torrentsites zoals KickassTorrents?
Dat is tot op heden altijd maar de vraag geweest. Als een browser waarschuwt voor virussen dan is er meestal wel iets voorgevallen. Misschien een paar uur, soms jaren lang.
Maar is de website nog steeds besmet? Soms wel, soms ook niet.

De vraag is ook, wat voor virussen? Wat meer informatie zou handig zijn. Google wilt nu naast een waarschuwing ook meer informatie gaan verschaffen over het soort virussen dat men heeft aangetroffen op een website.

Internet Explorer en Microsoft Edge
Wie Internet Explorer of de nieuwe browser van Microsoft gebruikt, Edge, krijgt niet altijd een malware waarschuwing. Vraag je je af of een torrentsite of een andere website virussen bevat? Raadpleeg Google dan even. Hier kan je controleren of een website veilig is.

KickassTorrents alternatieve torrentsites

KickassTorrents is natuurlijk niet de enige website waar je torrents kan downloaden.
Er zijn vele torrentsites die een uitstekend alternatief vormen als KickassTorrents een keer niet bereikbaar is. In het artikel ‘Piratebay alternatief‘ kan je enkele uitstekende alternatieven vinden voor niet alleen de Piratebay maar ook KickassTorrents.
Goede alternatieve torrentsites die je in elk geval kan proberen zijn onder andere isohunt.to, bitsnoop.com en seedpeer.me. KickassTorrents is momenteel toch de beste torrentsite. KickassTorrents heeft relatief weinig reclame, is overzichtelijk, heeft meer torrents dan andere torrentsites en, wel, malware problemen zijn zeer zeldzaam.

Kickasstorrents is de beste torrentsite

KickassTorrents, ook bekend als ‘KAT’ is een torrentsite met een behoorlijke geschiedenis.
Wereldwijd heeft men bijna alles gedaan om de torrentsite voor goed offline te halen.
Dat is nooit gelukt. Vandaag de dag is KickassTorrents de meest gebruikte torrentsite ter wereld.

Kickasstorrents heeft alles overleefd

kickasstorrentsNa de heksenjacht op de Pirate Bay, sloot deze na enkele jaren de deuren. De oprichters van de Pirate Bay kregen uiteindelijk zelfs hoge gevangenisstraffen opgelegd en moesten zeer hoge boetes betalen.

KickassTorrents heeft daar ook mee te maken gehad en is daardoor ook van eigenaar gewisseld. Net zoals de Pirate Bay, bestaat KickassTorrents nog steeds. Er is echter een enorm verschil. Sinds de Piratebay is overgenomen, is het een broednest voor malware, randsomeware en andere zooi geworden.
Overal vreselijke banners, veelal in de vorm van nep downloadknoppen.
KickassTorrents is ook overgenomen maar is nooit rot gegaan, het is nog steeds een zeer handige torrentsite met relatief weinig reclame.

Een kort overzicht van de geschiedenis van KickassTorrents

 • KickassTorrents is in 2008 opgericht. De website groeide in 2009 als kool, mede omdat de Pirate Bay in de problemen kwam en offline ging.
 • Nadat het Amerikaanse ministerie van justitie in april 2011 beslag legde op de domeinnamen van verschillende grote torrentsites, schafte
  de eigenaar van KickassTorrents alternatieve domeinnamen aan, waaronder kickass.to, kickass.so en kat.cr. Hierdoor bleef de website gewoon bereikbaar als er beslag gelegd zou worden op de hoofddomeinnaam.
 • In februari 2013 moesten alle internet providers in Groot-Brittannië de website van KickassTorrents blokkeren omdat deze eigendomsrechten, copyright dus, zou schenden. Dit heeft nooit geholpen, mensen zochten de torrentsite gewoon op middels een proxy.
 • Google moest in 2013 de torrentsite verwijderen uit de zoekindex. Dit gebeurde na een verzoek van de MPAA.
 • Van 2013 tot 2014 moesten internetproviders in verschillende landen de torrentsite blokkeren. Onder andere in België, Ierland en Maleisië was de torrent website niet langer zonder een proxy te bezoeken.
  Zelfs gebruikers van Twitter mochten niet langer links plaatsen naar de torrent website. Twitter trok na na veel klachten deze nieuwe regel al snel weer in.
 • Eind 2014 veranderde de domeinnaam van KickassTorrents, men gebruikte een .so extensie, dit is de domeinnaam extensie van Somalië een land zonder (internet) wetgeving. Begin februari werd er toch een beslag gelegd op de domeinnaam.
  De website kreeg de extentsie .to, behorende bij het Koninkrijk Tonga, een prachtig tropisch paradijs in de eilandengroep van Polynesië. Koninkrijk Tonga heeft geen wetgeving m.b.t. het internet.
  Vele andere grote torrentsites maken daarom gebruik van de extensie .to, onder andere isohunt.to
 • Weer verhuisde de torrentsite van domeinnaam. Eindelijk kwam KickassTorrents uit op zijn huidige domeinnaam, https://kat.cr/
  Deze domeinnaam is zeker niet de laatste. De eigenaar van de torrentsite verhuist eens per half jaar van domeinnaam om de website bereikbaar te houden.
 • De grootste klap die KickassTorrents ooit te verduren kreeg had plaats in juli 2015. Google decimeerde de website in de zoekresultaten, de torrentsite is nog te vinden in de Google index maar dan moet je lang zoeken.
  Daar waar de echte website van KickassTorrents verscheen op nummer 1 als men er naar zocht, zijn nu alleen websites vol malware te vinden die zich voortdoen als KickassTorrents.

Hoe gaat het nu verder met de Kickass torrentsite?

kickasstorrentsHet gaat gewoon verder, lijkt het. De eigenaren en beheerders van de website geven niet toe aan blokkades.
Je zou denken dat de torrentsite veel minder bezoek heeft door zo vaak van domeinnaam te wisselen en overal geblokkeerd te worden.
Niets is minder waar! Ten tijden van dit schrijven, is KickassTorrents de best bezochte torrentsite ter wereld.
Ze hebben een Alexa rank van 73, wat wilt zeggen dat ze een van de meest bezochte websites ter wereld zijn.
Mogelijk heeft het te maken met de gebruiksvriendelijkheid. Wie anoniem een torrent download middels de website, ziet enkele reclames. Als iemand zich gratis inschrijft, verdwijnen de reclames. Daarnaast heeft KickassTorrents een zeer gedreven community. Mensen houden op vrijwillige basis de website bij als moderator en vissen slechte torrents eruit. Ook is het mogelijk om verzoekjes te doen en er is een forum. Veel torrentsites bieden deze mogelijkheden niet en waarschijnlijk is KickassTorrents daarom de meest geliefde torrentsite op het moment.

Wil je de updates van KickassTorrents bijhouden? Bekijk hun Twitter pagina.
En er is ook een Facebook fan pagina, met updates en informatie.

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Torrentdownloaden gebruikt cookies en soortgelijke technieken voor de volgende doeleinden: het optimaliseren van de website het gebruik, beheer en gericht kunnen tonen van advertenties de integratie van social media het verzamelen en analyseren van statistieken Voor een aantal van bovenstaande punten is het vastleggen van bezoekersgedrag noodzakelijk. Ook derde partijen kunnen deze cookies plaatsen via Torrentdownloaden, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video's van YouTube.

Sluiten